Tjänster

Våra tjänster

Samtliga paket ger dig tillgång till vår webplattform där du kan chatta/ringa till våra vårdgivare

(inloggning sker via BankID)

Transfer

Kontakta oss för prisuppgift

Bas

849 kr/mån

Standard

1099 kr/mån

Intensiv

1499 kr/mån

Varför ska du välja oss?

Vi förstår att viktminskning tar tid och är både mentalt och tidskrävande. Vi har därför skapat ett program där vi följer dig över en längre tid istället för att ta ut en avgift per kontakt. I programmet kommer du ha tillgång till vår plattform där du kan chatta med vårt läkarteam, dietist och fysioterapeut.

Vad använder vi för behandling?

Läkemedlet som vi erbjuder är GLP-1 analoger. Studier med dessa läkemedel har visat sig vara otroligt effektiva i samband med kost och motion, och är mest effektiva med motiverande samtal med läkare, dietister och fysioterapeuter med deras olika ingångsvinklar.

Verkningssättet för GLP-1 analoger är att de reglerar insulin och glukagon nivåerna i blodet. Glukagon är ett hormon som ökar tillgängligheten av glukos och fettsyror i blodet. Detta händer om vi inte har tillräcklig med intag av mat – kroppen använder sig då av fettsyror och lagrat socker i kroppen för att upprätthålla energin i kroppen.

Insulinet utlöses av kroppen (mer specifikt bukspottskörteln) efter att man har intagit mat. Denna respons är direkt korrelaterad till hur mycket glukos det finns i maten. Insulin stimulerar cellerna i kroppen till att ta till sig glukosen som nu intas, samtidigt med att den påbörjar processen att lagra överskott av socker och fett i fettdepåerna.

Läkemedlet gör att man känner mindre hunger, har bättre aktiv kontroll över sina kostvanor och kan i många fall även minska cravings. Den bakomliggande mekanismen är komplicerad och därav kräver vi att man följer kostråd och träningsprogram som ges av vårt duktiga team. Av denna anledning erbjuder vi också läkarkontakt en gång i månaden. Behovsmässigt kan man öka detta till två gånger i månaden allt efter vad dina blodprover visar.

Vi förväntar oss att se veckovisa förbättringar; antingen i fettprocent, minskad vikt och genom fysisk träning. Vi förväntar oss även att du följer kostplanen så att du på ett säkert sätt kan ta del av medicinen. Vi erbjuder inte enbart läkemedel.

Mer information finns i vår kunskapsdatabas som du får tillgång till när du blir patient hos oss.