Kämpar du med övervikt?
Låt oss hjälpa dig!

Vi är ett kvalificerat vårdteam som hjälper dig på vägen till din målvikt och en mer hälsosam livsstil. Vi använder oss av beprövade läkemedel i kombination med kost- och träningsprogram.

För dig och din hälsa

Vi finns här för att förändra dina levnadsvanor. På MedFacilis arbetar legitimerade läkare, dietister och fysioterapeuter som har god erfarenhet av träning och viktnedgång. Vi erbjuder skräddarsydda kost- och träningsprogram utifrån dina förutsättningar.

Transfer

Om du har en pågående behandling men vill flytta din behandlingsplan till oss

Bas

Behandling
Dietist

Standard

Behandling
Dietist
Standardiserat träningsprogram

Intensiv

Behandling
Dietist
Individualiserat träningsprogram

Hur går viktminskningen till?

När man intar mindre näring än det som förbrukas talar man om ett så kallat kaloriunderskott. Ett kaloriunderskott över en längre tid leder till metabolisering av fettdepåerna vilket i sin tur leder till minskad kroppsvikt. Fettdepåerna som påverkas blir slutligen till vatten och koldioxid som vi andas ut.

För att undvika att man samtidigt även bryter ned musklerna i kroppen vid kaloriunderskottet så är kost och träning en viktig faktor. Med en reglerad kost och träning kan man behålla mer muskelmassa samtidigt som man minskar på fettmassan.

Med hjälp av läkemedel som vi kan erbjuda mot övervikt med samtidig dietist och träning kan man lättare uppnå en ökad viktminskning samt en mer hälsosam vikt och livsstil. Läs mer om behandlingen här.

Hur hjälper vi dig?

Vi förstår att viktminskning tar tid och är både mentalt- och fysiskt krävande. Vi har därför skapat ett program där vi följer dig över en längre tid istället för att ta ut en avgift per kontakt. I programmet kommer du ha tillgång till vår plattform där du kan chatta med vårt läkarteam, dietist och fysioterapeut på din resa till en mer hälsosam vikt. Vi kan i vissa fall även koppla dig vidare til en psykolog.

Varför har vi ett läkarteam?

Vi ser idag många livsstilssjukdomar i samhället som kan förebyggas med goda vanor. Viktnedgång kan ske på många olika sätt, främst genom kost och träning men även med hjälp av läkemedel och slutligen med operativa åtgärder. Vi vill i första hand skapa goda levnadsvanor och undvika operativa åtgärder för att uppnå viktminskning.

Tillsammans med legitimerad vårdpersonal erbjuder vi stöd med både kostråd, träning och i vissa fall kan vi erbjuda läkemedel som hjälper till i processen. För att kunna erbjuda alla hjälpmedel som exempelvis läkemedel måste vi försäkra oss om att det inte föreligger odiagnostiserade sjukdomar. Vi kommer därför att be dig lämna blodprover innan start av processen. Om du skulle visa tecken på pre-diabetes (nedsatt tolerans för glukos, vilket ökar risken för diabetes), förhöjda kolesterolvärden och/eller tecken på fettlever kan vi erbjuda dig medicinsk behandling som tillägg till ovannämnda.

Läkemedel för viktminskning är ett hjälpmedel som har en aptitreglerande effekt och fungerar bäst med balanserad kost och motion. För att vi ska kunna behandla med läkemedel för viktminskning ställs flera krav på dig för att uppnå bästa resultat.

För att vi ska kunna hjälpa dig på vägen till din viktminskning ställer vi vissa krav

Vad krävs av dig?

Motivation

Vi förväntar att du som har hittat tills oss är motiverad till en förändrad livsstil. Motivationen är en viktig faktor till förändring i det långa loppet och vi stöttar dig på vägen.

Resultat

Vi har inga förväntningar på att du når dina mål på en vecka. Men vi förväntar oss god efterföljsamhet och kommer förvänta veckovisa inskrivningar av dina mått och vikt, detta för att vi ska kunna följa dina framsteg. Vi ber dig även registerera frekvensen av motion och kostintag.

Feedback

Vi vill bli bäst! Vi tar därför emot alla förbättringsförslag och all slags feedback för att kunna leverera den bästa vården möjligt.

Recensioner

Läs om andras upplevelser

Duis porta, ligula rhoncus euismod pretium, nisi tellus eleifend odio, luctus viverra sem dolor id sem. Maecenas a venenatis enim, quis porttitor magna. Etiam nec rhoncus neque.

Jose Fuller

Customer

Duis porta, ligula rhoncus euismod pretium, nisi tellus eleifend odio, luctus viverra sem dolor id sem. Maecenas a venenatis enim, quis porttitor magna. Etiam nec rhoncus neque.

Barbara Elliot

Customer

Duis porta, ligula rhoncus euismod pretium, nisi tellus eleifend odio, luctus viverra sem dolor id sem. Maecenas a venenatis enim, quis porttitor magna. Etiam nec rhoncus neque.

Marie Stewart

Customer

Recensioner

Läs vad de som har gått igenom en förändring med oss har att säga

Har du frågor eller funderingar?
Tveka inte med att höra av dig via vårt kontakformulär!